Over mij

Ik ben een Canadese/Amerikaanse met Engels als moedertaal, woonachtig in Utrecht. Ik spreek vloeiend Nederlands op C1 niveau, met een NT2 certificaat (programma II). Ik heb een brede en uitgebreide ervaring met schrijven, redigeren en vertalen.

Mijn opleiding is zeer breed, wat mij comfort geeft bij het bewerken en schrijven op zeer diverse gebieden. Ik heb een BA van Yale University met een dubbele major in Psychologie en Geschiedenis van Wetenschap en Geneeskunde. Ik heb ook een driejarig master van de University of British Columbia’s hoog aangeschreven School of Community and Regional Planning (SCARP). Bij Yale heb ik mijn schrijfvaardigheid aangescherpt met gespecialiseerde colleges over schrijven, waaronder het legendarische Daily Themes college, naast het schrijven van papers voor de meeste andere lessen, voornamelijk sociale wetenschappen en geschiedenis. Tijdens mijn master heb ik korte en lange analyses, beleidsanalyse, handboeken, rapporten en natuurlijk mijn scriptie geschreven.

Ik heb ook ervaring van de andere kant van het onderwijs, als leraar Engels, en zo heb ik mijn kennis van de Engelse grammatica geformaliseerd. Tussen het behalen van mijn BA- en MA-diploma’s in heb ik een aantal jaren Engelse les gegeven in Zuid-Korea, waaronder verschillende colleges over schrijven op universitair niveau. Ik heb ook les gegeven in Vancouver en aan de Hogeschool van Amsterdam, inclusief lessen over schrijven.

Nadat ik mijn master had afgerond ben ik gaan werken voor de Union of British Columbia Municipalities (UBCM). Daar schreef ik artikelen voor de nieuwsbrief, schreef en bewerkte rapporten, artikelen, analyses, boekjes en andere publicaties op verschillende gebieden die van belang zijn voor lokale overheden. Ik had ook een belangrijke rol als projectmanager, redacteur en co-auteur van een zeer goed ontvangen boek over de geschiedenis van UBCM.

Mijn andere werkervaring is ook erg breed en omvat vaak schrijven en/of werken met de Engelse taal, soms op verrassende onderwerpgebieden. Zo schreef ik bijvoorbeeld direct na mijn bachelor een documenteerprocedure voor printplaatsoftware. In Zuid-Korea redigeerde ik ook promotiemateriaal voor de universiteit en papers voor mijn collega’s. En tijdens mijn master heb ik als bijbaan een boek over houtwetenschap geredigeerd.

In augustus 2007 ben ik met mijn Nederlandse man naar Nederland verhuisd. De eerste jaren concentreerde ik me op het leren van Nederlands en het verzorgen van onze toen nog jonge kinderen. In september 2010 heb ik Written Harmony opgericht. Mijn werk hiervoor omvatte een breed scala aan onderwerpen, waarover u kunt lezen op de andere pagina’s van deze site. U kunt ook mijn profiel bekijken op LinkedIn.